Поява на традиционната италианска паста

Прочутата италианска паста е започнала да се прави от чиста практичност – за изхранването. Древният Рим е имал повече от 1 милион души, съхранението на зърното е било проблем. Ако обаче направят брашно и го сварят на „заготовки“, то се съхранява по-дълго, а после може да се вари или пече с добавки, плънки и т.н.

В първи век от Новата ера има вече дори публични рецепти за италианска паста. В готварската книга на Марк Апиций се препоръчва как да се прави прясна лазаня с риба и други ястия, първообрази на италианска паста.

С развитието на морските превози и възникването на Морските републики през Средновековието, навлиза нов начин за заготовка на италианска паста – чрез сушене на слънце. Целта отново е била по-продължително съхранение по време на далечните плавания. За него време може да се каже, че вече има традиционна италианска паста, разпространена из цялата страна.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате Политиката за поверителност!